GHIDURI SI MODELE GRATUITE

Bugetul in format excel

Pentru a face urmărirea cheltuielilor mai ușoară, am pregătit un model de buget in Excel, care permite monitorizarea cheltuielilor pe parcursul a trei luni.

Am ales trei luni pentru că aceasta e o durată medie de analiză a unor cheltuieli personale și pentru a elimina influența unor posibile componente punctuale, sezoniere sau de conjunctură.

Fișierul are mai multe pagini (sheets), o primă pagină unde sunt trecute exemple de venituri si cheltuieli, apoi o pagină cu un model de buget si 3 pagini necompletate, pentru luna 1, luna 2 și luna 3.

Graficele sunt corelate cu datele din tabel, deci completearea  coloanelor cu roz și albastru de pe paginile numite luna 1,2 sau3 va genera un grafic al cleltuielilor.

Astfel se poate vedea cu ușurință care sunt cheltuielile cu ponderea cea mai mare, care sunt cheltuielile pe care le-am estimat corect sau nu pe parcursul unei luni.

Un astfel de fișier ne ajută să decidem unde am putea reduce din cheltuieli, ne ajută să identificăm cheltuielile pe care le credeam mici dar care au un impact mare în bugetul total.

Modelul îl găsiți AICI

 

One thought on “Bugetul in format excel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *