ECONOMISIRE

10 rețete economice de felul întâi

Pe acest blog veți găsi mereu rețete testate, inclusiv de mâncare, pentru care din calculele mele, ingredientele nu dau gaură în buget. Iată mai jos 10 rețete de supe care costă cel mult 5 Ron pentru o porție.

Am inserat în articol legăturile către site-urile unde caut rețete. În vremurile astea orice informație este la un click distanță, iar site-urile despre gătit sunt o sursă excelentă de inspirație.

Rețetele sunt majoritatea pentru 4, 6 sau 8 porții, timpul de pregătire + gătire e redus, iar  ingredientele sunt ușor de găsit pe tot parcursul anului.

 

Supă de conopidă

Mie îmi place că se face foarte repede și dacă lași deoparte smântâna sau adaugi iaurt cremos, după gust în farfurie, scade numărul de calorii  per porție. Conopida o găsim tot timpul anului deci se poate face și vara și iarna.

Rețeta e AICI

 

Ciorbă de pui cu orez

Eu folosesc aripioare de pui dar se pot folosi și spinări de pui, cu un rezultat la fel de bun. La final se poate drege cu ou și smantănă dacă doriți.

Rețeta e AICI

 

Supă de salată

Secretul aici e o cantitate foarte, foarte mică de afumătură sau slănină. În Ardeal se consumă cu mămăligă cu brânză – o combinație de felul I și felul II.

Rețeta e AICI

 

Supă de roșii

De la mama am învățat o rețetă despre care am aflat apoi că e specific ungurească (paradicsomleves), fiind puțin dulceagă. Știu o mămică ce a transformat supa de roșii în favorita copiilor, pentru că a folosește mereu fie paste în formă de steluțe (costă câțiva lei o pungă care se poate folosi la mai multe rânduri de ciorbă)  ori paste făinoase în formă de litere mici.

Rețeta e AICI

 

Ciorbă de fasole verde

Vara e minunată cu fasole verde, fragedă din piață. Iarna se poate face rapid cu fasole congelată pe care o găsim la orice supermarket.

Rețeta e AICI

 

Ciorbă de ciuperci pleurotus (ciorbă falsă de burtă)

Ciorba de burtă adevărată are farmecul ei dar e destul de complicat de făcut, grea la stomac și cu colesterol cât cuprinde.  Felului ăstuia ii  spune ciorbă falsă de burtă pentru ca bucățile de pleurotus aduc cumva cu fâșiile de carne de burtă.  Musai cu usturoi.

Rețeta e AICI

 

Ciorbă de legume

E preferata mea pe timpul verii iar ingredientele se pot combina pe măsura imaginației fiecăreia dintre noi.

Rețeta e AICI

 

Ciorbă de varză

În copilarie ii spuneam lucskos ciorbei de varză cu bulion, pentru că așa îi spuneau toți copii de la bloc.  E foarte consistentă, dar cu ingrediente puține. Mama punea mereu cimbru  pentru ca cimbrul pe lângă gusul bun ajută și la digestie. Rețeta asta e pentru 8/10 porții.

Rețeta e AICI

 

Supă de gulii

Supa de gulii cred că se face cel mai repede iar uneori îmi place să mănânc o porție seara când ajung acasă de la birou. Am mai tot timpul supă sau ciorbă în casă iar asta e una din preferatele mele, mai ales cu gulii  fragede pe timpul verii. De multe ori nu pun smantănă și nici ou ci adaug o lingură de iart în farfurie (versiunea light).

Rețeta e AICI

 

Supă de chimion cu crutoane

Supa asta îmi amintește de copilărie, poate datorită mirosului de chimion care se răspândea în casă cand o pregătea  mama sau bunica. E ușoară, de post și foarte bună mai ales după perioade de excese alimentare.

Rețeta e AICI

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *