ECONOMISIREGHIDURI SI MODELE GRATUITE

Ai 10 minute în weekend, pentru organizarea meselor pe o săptămână?

Cheltuim în fiecare lună sume mari pe alimente. Mai neplăcut e când ajungem să aruncăm alimentele neconsumate, pentru că deși le aveam în frigider, poate nu le-am gătit la timp sau am gătit prea mult.

Ca să reușim să cheltuim mai puțin cu alimentele, ar ajuta să stabilim din timp ce vom găti în săptămâna care urmează.

Ai tu sau cei dragi din casă anumite preferințe? Există cumva constrângeri alimentare, alergii, intoleranțe sau altele asemenea? Sau pur și simplu mâncăruri pe care oricâte descântece am încerca tot nu sunt pe gustul unora din familie?

Ca să nu ne chinuim degeaba dar și pentru a evita drumurile dese la magazin, ajută să stabilim din timp, să facem un plan cu ce vom găti pe următoarele zile.

Eu am o listă cu meniul pe câte o săptămână. E drept, nu e săpată în andezit și ocazional fac modificări, dar măcar știu în linii mari pe ce mă bazez și ce am de făcut.

Atunci când stabilesc din timp ce voi găti, știu cum să fac aprovizionarea, nu mă trezesc miercurea în pană de idei  sau cu ingrediente lipsă.

Daca e cazul, roagă-i pe cei mici sau altii dragi pentru care gătești să iți spună ce le-ar plăcea să mănânce.

Nu se poate trăi cu clătite sau brioșe, știu asta, dar dacă sunt argument pentru a convige pe cineva să mănânce morcovii din supă cu promisiunea unor clătite, atunci  aromatele deserturi devin instrument de negociere și au și utilitate, pe lângă gustul bun.

Dacă și pe tine te-ar ajuta o astfel de listă, de aici poți să descarci un model pentru a completa  Meniul săptămânii.

Spor la organizare si pofta bună la brioșe!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *