GHIDURI SI MODELE GRATUITEUncategorized

Tu când ai colorat ultima oară?

Despre mindfulness și efectele acestuia asupra concentrării, găsiți o mulțime de informații la orice căutare pe internet. Se spune că desenul sau simplul gest de a colora, ajută la exersarea prezenței conștiente.

Cu toate zgomotele inutile care ne înconjoară în ziua de azi, am descoperit că atunci când îmi scriu în liniște obiectivele pe hârtie și urmăresc gradul lor de realizare simt că am un control mai bun al lucrurilor, ca mă concentrez mai bine pe acel subiect.

 

Specialiștii spun ca simplul fapt de a scrie de mână sau de a colora, are efecte bune asupra psihicului.

De ce ? Iată mai jos câteva motive:

 

  • Scrisul de mână poate contribui la reducerea stresului. Specialiștii spun că odată stabilit un scop, un obiectiv, faptul de reveni asupra acestuia și a de a marca progresul făcut pentru atingerea acelui obiectiv ne dă o stare de bine care contribuie la reducerea stresului.
  • E o metodă de a liniști mintea în timp ce ține mâinile ocupate. Scrisul sau coloratul pot să fie percepute ca o meditație activă care ne concentrează atenția pe o activitate simplă făcută cu mișcări repetitive. Acest fel de concentrare ajută la eliminarea gândurilor negative. Concentrarea de exemplu pe culorile pe care le alegem și folosirea mișcării repetitive de a colora ajută creierul să rămână în prezent și după scurt timp blochează gândurile haotice.
  • Ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare.Ca adulți, fie am pierdut obișnuința gestului de a scrie de mână ori nu am mai colorat nimic de ceva vreme. Întoarcerea la activități cu care nu suntem familiarizați ne re-educă răbdarea.

 

Pentru toți cei care sunt conștienți de puterea vizualului, a imaginilor, am pregătit niște desene care să vă ajute să vă monitorizați progresul. Fiecare segment colorat înseamnă un pas inainte spre obiectivul propus și o grijă în minus.

Dacă va construiți un fond de siguranță (ca o furnică prevăzătoare), un fond pentru urgențe (ce pot să apară) sau    dacă strângeți bani pentru o mașină ori aveți una și vreți să o achitați (mai repede)  vă puteți urmări progresul și puteți colora desenele pe care le găsiți mai jos.

Click aici pentru a descărca  “Am un fond de rezervă”

Click aici pentru a descărca  “Am platit integral mașina”

Click aici pentru a descărca  “Am un fond de siguranță”

 

Da-ți-mi de veste cu progresul înregistrat .

Sunt convinsă că sunt multe furnicuțe harnice care deja lucrează la o mai bună gestionare a banilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *