ECONOMISIREUncategorized

10 rețete economice de felul doi

Acum câteva săptămâni am adunat rețete de supe și ciorbe pentru care, din calculele mele, o porție nu costă mai mult de 4 sau 5 lei.

Am pregătit o listă cu rețete de felul doi, tot cu legături către site-uri unde caut rețete. Și aceste recomandări sunt  tot cu costuri reduse.

Rețetele sunt majoritatea pentru 4 ori 6 porții și veți observa că se folosesc părțile mai puțin nobile din pui- aripioare sau pipote. Avem același conținut de proteine în tot puiul, așa că- de ce nu? Dacă tot vorbim de carnea de pui, bunicile noastre nu cumpărau piept de pui dezosat gata pus în caserolă. Foloseau toata orătania. Așa fac si  eu acum, cumpăr un pui, iar dintr-o pasăre de 13-15 lei pot să gătesc 3 feluri de mâncare.

Iată mai jos rețetele mele preferate:

 

1.Pui cu  fasole verde păstăi

O rețetă care se face repede  și e pe placul tuturor. E o mâncare foarte bună vara cu fasole proaspătă dar se poate face pe tot parcursul anului (cu fasole congelată) și nici nu are multe calorii.

Rețeta este AICI

 

2.Dovlecei umpluți cu legume

Felul ăsta de mâncare e de post dar e teribil de gustos. Eu adaug verdețuri de sezon în compoziția umpluturii.

Rețeta este AICI

 

3.Gulii umplute

Aici e fain pentru ca din două gulii mai sănătoase ies patru capace de umplut. Iar gulii se găsesc  aproape pe  tot parcursul anului. Umplutura are carne și orez dar se poate face și varianta de post, doar cu orez și legume

Rețeta este AICI

  

4.Pilaf cu ciuperci și legume

Mama făcea pilaf în zilele de post iar pe vremuri in magazine găseai un sigur fel de orez. Acum se poate incerca cu mai multe soiuri, potrivit cu gusturile fiecăruia.

O rețetă faină găsiți AICI

 

5.Papricas de pui cu găluște

Atâta spun – să nu cumva să nu puneți boia, că se pierde tot farmecul. Și nu uitați de murături – merg de minune.

Rețeta rapidă e AICI

 

6.Linte cu carne de pui.

Rețeta din link este cu piept de pui, dar se poate face la fel de bine cu pulpe de pui sau aripioare (eu scot vârfurile aripioarelor).

O rețetă rapidă este AICI

 

7.Tocăniță de pipote cu mămăliguță

Timpul de fierbere e mai lung dar merită!

Rețeta e AICI

 

8.Ficăței de pui cu mazăre 

Secretul este să ținem ficățeii  în lapte minim o jumătate de oră înainte de preparare. Combinația între dulceața boabelor de mazăre și ficăței face felul acesta de mâncare foarte interesant.

Rețeta e AICI

 

9.Paste cu ton

Aceasta e o rețetă rapidă care se poate pregăti cu ingrediente pe care majoritatea le avem mereu în casă . Atenție- usturoiul se gătește rapid și dacă se arde devine amar.

Rețeta e AICI

 

10.Tocăniță de cartofi

Cred ca mai simplu de atât pentru orice bucătar, oricât de nepriceput ar fi, e doar omleta de cartofi.Rețeta inițială e de post. Se pot adauga însă cârnăciori cu coajă comestibilă sau bucățele de kaiser ori altă afumătură de prin frigider.

Rețeta e AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *